Poista käytöstä ja jatka tietokoneen suojausta

Kaspersky-sovellus käynnistyy oletusarvoisesti käyttöjärjestelmän latautuessa ja suojaa tietokonettasi, kunnes se sammutetaan. Kaikki suojauskomponentit (Tiedoston virustorjunta, Suojattu selaus, Verkon virustorjunta ja Verkkohyökkäysten esto) ovat käytössä ja toiminnassa.

Voit poistaa käytöstä suojauksen kokonaan tai vain tiettyjä suojauskomponentteja.

Tärkeää: Kaspersky suosittelee voimakkaasti, ettet poista käytöstä suojausta tai suojauskomponentteja, koska silloin tietokoneesi saattaa saada tartunnan ja tietoja voi hävitä.

Kun tietokoneen suojaus on pois käytöstä:

Kun yksi tai useampi suojauskomponentti on pois käytöstä, suojaustilan ilmaisin on punainen tai keltainen.

Huomaa: Suojauskomponenttien poistaminen käytöstä tai niiden käytön keskeyttäminen ei vaikuta virustarkistustehtäviin eikä päivitystehtävään.

Voit poistaa käytöstä/jatkaa tietokoneen suojauksen käyttöä seuraavilla keinoilla:

Voit jatkaa tietokoneen suojausta myös My Kaspersky -tilisi sovelluksen pääikkunasta.

Poista käytöstä/jatka tietokoneen suojauksen käyttöä sovelluksen kuvakkeesta

Poista käytöstä/jatka tietokoneen suojauksen käyttöä sovelluksen asetusikkunasta

Poista suojauskomponentti käytöstä

Ota suojauskomponentti käyttöön

Tärkeää: Jos olet poistanut tietokoneen suojauksen tai suojauskomponentin käytöstä, sitä ei oteta automaattisesti uudestaan käyttöön, kun sovellus käynnistetään seuraavan kerran. Tietokoneen suojaus tai suojauskomponentti on otettava uudelleen käyttöön manuaalisesti.

Voit ottaa tietokoneen suojauksen tai suojauskomponentteja käyttöön myös Suojaustilaa käyttäen. Tietokoneen suojauksen tai suojauskomponenttien poistaminen käytöstä asettaa tietokoneesi paljon suurempaan tartuntavaaraan. Tämän takia Suojaustila ilmoittaa sinulle, kun suojaus on poistettu käytöstä.

Katso myös

Tietokoneen suojauksen laajuus